¨

Serie Mad med Mads og David

28:11

Dette afsnit

Lam med oliven + Fuglebjerg forsamlingshus

19/10/2013

I dag besøger Mads Gudiksen Fuglebjerg forsamlingshus, som i 125 år har dannet rammen om tusindvis af fester og arrangementer. Bagefter laver David Jensin lam med oliven, soltørrede tomater og æbler fra haven i det hyggelige landkøkken på Møn.




OPSKRIFT:
Lammefilet med oliven og soltørrede tomater


800 gr Lammefilet
500 gr Persillerod
150 gr sorte Oliven uden sten
150 gr scalotteløg
1 æble i tern
2 spsk æble eddikke
1 økologisk Citron
Frisk Timian
100 gr Soltørrede tomater

Skræl scalotteløg og persillerod. Skal af citron. Timian grofthakkes.

Tænd op for panden og steg lammekødet af, så de får en god stegeskorpe. Kom timian på og citronskal og sæt kødet i ovnen.
Ca 10 minutter på 200 grader - derefter skal kødet ud og hvile.

Skær persillerod ud. Kom lidt mere olie på kødets pande og steg persillerødderne møre.
Kom scalotteløg i en gryde med olie, så de bliver stegt blanke. Tilsæt de soltørrede oliven og tomater. Tilsæt Saft fra citron og lidt æble eddikke.
Lad det simre og blive blødt i ca 5 min. Kom saften fra lammet op i gryden. Kom æbletern i til sidst.

Kom persillerødderne i bunden af tallerknen. Kom skiver af lam på. Hæld saucen over.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å