Serie
Mad med Mads og David

Lagkage og White russians


Se hele Mads's besøg på Tjørnhøjgård på Lolland KLIK HER.



OPSKRIFT:
Lagkage og mælke drik

Bunde, 3 små:
4 æg
150 gr. sukker
150 gr. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
evt. spraysmør til formene

Creme:
4 æg
1 spsk. sukker
Maizena majsstivelse
1 vaniljestang
5 dl. mælk

Kagefyld og pynt:
2-4 cl. kaffelikør
2 stk. kiwi
1 stor bakke hindbær
Pynt - her lidt mørk chokolade, friske blomster og kandiserede roser

White Russian:
3 dl. Sødmælk
¾ dl Vodka
¾ dl kaffelikør
et par skefulde vaniljeis eller knuste isterninger….


Bunde:
Pisk æg og sukker luftigt på røremaskinen.
vend mel bagepulver, bagepulver og vaniljesukker op i.
Smør formene og bag bundene gyldne i ca. 25 min ved 185 gr.
Stil dem til afkøling.

Lagkagecreme:
Slå æg ud i en gryde, tilsæt sukker. Varm op under omrøring med piskeris, tilsæt 5 dl mælk lidt ad gangen under omrøring.
Kom Maizenaen og en vaniljestang i. Cremen skal koge op, så den stivner. Rør hele tiden så det ikke brænder på.
Når cremen er pisket stiv sættes den på køl i mindst to timer.

Kagen:
Skræl kiwien og skær den i skiver.
Stænk bundene med kaffelikør. Smør cremen på og læg skiver af kiwi på. Læg en lille smule mere creme på.
Næste lag kommes på, der smøres igen creme på og så lægges der hindbær på – og igen lidt mere creme.
Sæt det sidste lag på og pynt toppen.
6/3/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.