¨

Serie Mad med Mads og David

27:48

Dette afsnit

Kulmule med artiskok + Cafe Dagens Ret

09/02/2012

David laver kulmule med artiskok og syltede løg i sit hyggelige landkøkken på Møn. Og bagefter besøger Mads Cafe Dagens Ret i Stubbekøbing.



OPSKRIFT:
Bagt kulmule med artiskok og syltede løg


800 gr Kulmule i filet
Olivenolie
20 Cherrytomater på stilk
Balsamicco
Salt og peber
Frisk dild

4 Artiskokker
Halv citron

2 skalotte Løg
2dl lager Eddike
2dl Sukker

Skær stokken af artiskokken og kog den i rigeligt vand meden halv citron og godt med salt. Kom en tallerken ovenpå artiskokkerne for at forhindre at de flyder op. De skal koge i ca en halv time. De er klar når bladene falder af hvis du løfter i dem

Bring eddike og sukker i kog og skær løgene i fine ringe. Kom løgene i den kogende eddike, sluk med det samme og lad det køle af

Skær kulmulen i skiver på en halv til en hel centimeter og fordel dem på en ovnfast tallerken. Stænk fisken med olivenolie og krydr med salt og peber

Skær et rids i cherrytomaterne og dyp dem i balsamico eddiken og fordel dem ovnpå fisken.

Bag i ovnen 10-12 minutter ved 200 grader

Pil bladene af artiskokken helt ind til de lilla blade og skær hjertet fri. Sørg for at hjertet er helt fri for fimrehår inden det deles i mindre stykker.

Den varme fisk tages ud af ovnen . Kom artskok hjertet ovenpå og derefter syltede løg. Pynt med dild. Bladene fra artiskokken vendes i eddikelagen og serveres i en skål ved siden af.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å