Kødboller i tomatsauce
Se hele Mads's besøg hos DAGROFA i Ringsted
KLIK HER.
OPSKRIFT:
Kødboller i tomatsauce til ris
500 gr. hakket oksekød
4 scalotteløg
2 fed hvidløg
en smule soltørrede tomater
50 gr. chili peanuts
1 spsk. artiskok tapanade
1 æg
250 gr. mascarpone
50 gr. parmesan
RIS:
2 dl. ris
4 dl vand
50 gr. smør
olie til stegning
TOMATSAUCE:
1 gl. champignons
½ ds. hakket tomat
½ ds. pastasauce
1 tsk. rød pesto
frisk persille
Skræl løgene og snit dem fint.
Rør et æg ud i farsen.
Hak peanuts i mindre stykker og rør dem i.
Rør halvdelen af scalotteløgene og alle hvidløgene i.
Tilsæt artiskok tapanade og soltørrede tomater, skåret ud i mindre stykker.
Rør mascarpone ud i. Riv parmesan ost i også.
Kom lidt smør og to af de hakkede løg i en lille gryde. Tilsæt ris og vand og lade løgene koge med under kogningen. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Form små kødboller ved hjælp af to spiseskeer og stem dem af i olie på en pande.
Tilsæt champignoner og rød pesto.
Kom hakkede tomater og tomatsauce over, lad det simre.
Anret risene med kødboller og tomatsauce henover. Riv ekstra parmesan over og pynt med frisk persille.
7/2/2020