Serie
Mad med Mads og David

Jordskokkesuppe med fisk



OPSKRIFT:
Jordskokkesuppe med fisk


500 gr. jordskokker
400 gr. fisk
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
Oliven olie
1 l hvidvin
1/2l fløde
1 porre
1 rødbede
Rasp

Jordskokkerne vaskes og skrælles og kommes i koldt vand efterhånden, for at undgå at de bliver brune. Skalotteløg og hvidløg hakkes og sauteres i olie i en tykbundet gryde, sammen med jordskokkerne. Rør godt så det ikke tager farve. Hæld hvidvin over og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt fløde og lad suppen stå og simre.

Suppen blendes når den er let afkølet og kommes tilbage i gryden for opvarmning.
Rens porre i rigeligt vand og skær porrerne i fine stykker.
Skræl rødbeden og skær i tynde skiver.

Skær fisken i små stykker og vend dem i rasp. Steg af i to minutter på hver side.
Anret porrerne i bunden af tallerkenen med fisken ovenpå.
Sæt rødbede skiverne i mellem og pynt af med dild og server suppen ved siden af.
14/10/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.