Serie
Mad med Mads og David

Honning muffins


OPSKRIFT:
Honning muffins og clementiner


150 gr. smør
240 gr. brun farin
440 gr. mel
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
200 gr. honning
½ dl æblemost

1 dl. portvin
4 clementiner
1 spsk. lynghonning

1 spsk. cremefraiche
1 spsk. praline/ nutella
1 cl portvin


Rør smør og farin godt sammen på røremaskinen.
Rør honning ud i og tilsæt så de 3 æg, et ad gangen. Rør godt sammen.
Vej melet op og kom kanel, ingefær, natron og vaniljesukker i. Rør det op i dejen, lidt ad gangen. Tilsæt en smule æblemost.
Kom dejen i små forme, evt. ved brug af sprøjtepose.
Bag i ovnen på 190 gr. i ca. 15 min.

Skræl clementinerne og fjern så meget af det hvide som muligt. Del dem i både og mariner dem i portvin , rørt med lidt honning.

Lav en creme af creme fraiche, rørt med praline og lidt portvin.

Anret cremen i bunden af tallerkenen, med de marinerede clementiner ovenpå og en muffin på siden.
11/1/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.