Serie
Mad med Mads og David

Helleflynder med tomat trio



OPSKRIFT:
Helleflynder med bagte cherrytomater & hvide bønner

700 gr helleflynder i filet
200 gr hvide bønner
4 stilke med cherrytomater
2 fennikel
3 scalotteløg
50 gr smør
4 dl hvidvin
3 spsk olivenolie
3 spsk rødvins eddikke
Salt og peber
Frisk dild


Læg bønnerne i blød natten over og kog dem herefter møre, som anvist af producenten.

Giv tomaterne et lille snit i bunden. Behold gerne stilken på. Bag dem i ovnen med eddikke, olie, salt og peber i cirka 15 min.

Skræl og skær scalotteløg og fennikel.
Skær fisken ud i mindre stykker og kom den i en gryde der er smurt med smør.hæld grøntsagerne over og derefter hvidvin.
Læg låg på gryden og damp fisken i ca 10 minutter.

Blend soltørrede tomater til pure'.

Tag fisken op af gryden og monter tomatpurén heri.

Anret bønnerne i bunden af tallerkenen med cherrytomaterne ved siden af.
Kom fisken på og derefter grøntsagerne med saucen . Pynt med frisk dild.
14/9/2012

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.