¨

Serie Mad med Mads og David

27:47

Dette afsnit

Græskarsuppe + Smålandshavet

27/10/2013

Der bliver blandt andet serveret RØDE pølser til gæsterne på 3F's kursuscenter Smålandshavet i Karrebæksminde. Men stedet har også feriegæster og familiefester. Bagefter laver kokken David Jensin uhyggelig halloweenmad i sit hyggelige landkøkken på Møn.



OPSKRIFT:
Græskarsuppe med grønkåls salat


1 lille Græskar ca 1 kg
3 stgl rød Grønkål
3 Scalotteløg
1 dl Æbleeddikke
1/2 l Hvidvin
1 knold Ingefær( efter smag )
Frisk Timian
3 Pærer
1/4 l fløde
4 skiver Rugbrød
Olie
Salt og peber

Flæk græskaret og fjern indmad og kerner med en ske
Skær skrællen af og skær græskaret i grove tern

Skræl et  scalotteløg og snit dem groft
Skær skrællen af ingefæren  og skær det i mindre stykker
Skær timian groft

Sautér græskar, løg, timian og ingefær af - uden at det tager farve
Kom æblecider eddikke over og lad det koge ind
Tilsæt hvidvin og lad det koge mørt i  20-30 min
Tilsæt evt lidt vand hvis den er ved at koge tør

Rens og snit grønkål fint
Skær fine skiver af to løg
Snit pære i skiver

Bland salaten og tilsæt salt og peber, en lille smule eddikke  og olie

Skiver af rugbrød, ristes sprødt i ovnen

Når suppen er klar  blendes den og tilsættes fløde
Suppen koges op

Salaten anrettes ( evt i et udhulet græskar)
Serves rygende varm med ristet brød til

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å