Serie
Mad med Mads og David

Fish and tang-chips



OPSKRIFT:
Rødspætter med tang

4 rødspættefileter
lidt rasp, gerne panko
1-2 spsk. granuleret blæretang

8 små løg med top
lidt sukkertang

blæretang
½ dl olie

100 gr. blødt smør
1-2 spsk. granuleret sukkertang
Lidt purløg til pynt


Vend blæretang i en god olivenolie. Læg det på bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen på 150 gr.

Skær rødspætterne ud i filetter. Bland rasp med granuleret blæretang og vend fisken op i.
Steg fisken i lidt olie, tilsat smør.

Læg lidt tørret sukkertang i blød i vand. Skær halvdelen af toppen og det nederste af de friske løg, fjern evt., det yderste lag. Del dem på tværs. Steg dem af på panden i olie, tilsæt det opblødte sukkertang. Læg låg på og lad det simre.

Rør smørret med sukkertang granulat efter smag.

Anret de møre løg med tang i bunden af tallerkenen, kom fisken ovenpå. Læg tangsmør ovenpå, pynt med frisk purløg og det bagte blæretang.
19/6/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.