Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
OPSKRIFT:
Bøf og carpaccio
Oksemørbrad med løg, parmasan ost og basilikum kan smage vidt forskelligt alt efter om man steger det som bøf eller serverer det råt som Carpaccio.
Carpaccio
100 gr oksemørbrad pr person
1 dl olie
En halv dl æbleeddikke
50 gr parmesan
Salt og peber
1 skalotteløg
1 pt frisk basilikum
Skær meget tynde skiver af oksemørbraden og mas dem fladt ud på en tallerken.
Rør en dressing af olie, fint revet parmesan, æble eddike og smag til med salt og peber.
Mariner kødet med dressingen og pynt med groft hakket basilikum og finthakkede skalotteløg
Bøffer med bløde løg og basilikums sauce
150 gr oksemørbrad pr person
4 skalotteløg
3/4 dl eddikke
50 gr parmesan
1 pt basilikum
2 dl Fløde
Skær bøffer i ca 2 cm tykkelse og steg dem af på panden. Bøfferne steges færdige i ovnen, i ca. 5-7 minutter alt efter hvor røde de ønskes.
I mellemtiden skæres løg i grove skiver og steges af på panden i to-tre minutter. Hæld eddike over og lad det koge ned, kom parmesan over. Tag de bløde løg af og kom nu fløde på panden , sammen med grofthakket basilikum og lad det koge ind til cremet konsistens.
Server bøffen ovenpå de bløde løg med basilikums saucen rundt om.
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.