Blendet smørrebrød med røget ål
OPSKRIFT:
Mousse af røget ål med radiser og rugbrøds rasp
1 røget ål
8-10 tynde skiver rugbrød
2 spsk. creme fraiche 38%
3-4 radiser
En smule peber, efter smag
Lidt frisk purløg
1 håndfuld salturt
1- 2 tsk. eddike
1 bakke vagtelæg
1 sjat eddike til vandet
Kom tyndskåret rugbrød i ovnen og rist det sprødt på 200 gr. i ca. 10 min.
Blend det til en sprød, fin rasp.
Sæt en gryde vand, tilsat en smule eddike, over at koge. Kom vagtelæggene i og lad dem koge i 4 min. Pil æggene.
Skær radiserne på tværs, i tynde skiver.
Skær hovedet af ålen og frigør kødet, ved at skære langs ryggen. Fjern skindet og de små ben og kom det rene kød op i en lille blender/ foodprocessor. Blend det groft. Rør creme fraichen i. Hak purløg meget fint og rør også det i.
Form kugler ved hjælp af en spiseske og rul dem i raspen.
Bland salturt med radiserne og vend det i en smule eddike.
Lav en lille rede i bunden af en dyb tallerken af salturt/radise salaten.
Kom en kugle af ålen på og tilsæt halverede vagtelæg. Pynt med purløg på toppen.
14/4/2017