Serie
Mad med Mads og David

Æbletærte og æblesuppe


OPSKRIFT:

Æbletærte og æblesuppe


Bund:
175 gr. mel
100 gr. sukker
125 gr. smør
1 tsk. vanillesukker
1 æggeblomme
100 gr. marcipan

Fyld:
2 æg
1,5 dl. fløde
100 gr. marcipan
2-3 æbler (efter størrelse)

Varm æblesuppe:
1 æble
sirup eller rom
4 dl. æblemost
2 dl fløde
Frisk citron verbena til pynt

Bunden laves ved at blande mel, smør, sukker, vaniljesukker i en skål. Rør revet marcipan i , revet groft på rivejern og tilsæt til sidst en æggeblomme. Ælt godt og grundigt, så dejen samles. Pres dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Kom dejen op ad kanterne også. Læg både af æbler ned i.

Pisk æggene ud i fløden og riv marcipan ned i. Hæld det over æblerne i kageformen.

Bag i ovnen ved 200 grader i 45-60 min.

Varm æblemosten forsigtigt op i en lille gryde.
Lav små kugler af æble med en lille ske eller et parisienne jern. Marinér dem i sirup eller spiritus efter smag.

Pisk en flødeskum.

Kom flødeskum i bunden af lilles kål, sæt de marinerede æbler på og hæld den varme æblemost over. Pynt med citron verbena.

Server gerne kagen med lidt flødeskum til.
24/3/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.