Dette afsnit
24/03/2017
Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret 2017.
OPSKRIFT:
Æbletærte og æblesuppe
Bund:
175 gr. mel
100 gr. sukker
125 gr. smør
1 tsk. vanillesukker
1 æggeblomme
100 gr. marcipan
Fyld:
2 æg
1,5 dl. fløde
100 gr. marcipan
2-3 æbler (efter størrelse)
Varm æblesuppe:
1 æble
sirup eller rom
4 dl. æblemost
2 dl fløde
Frisk citron verbena til pynt
Bunden laves ved at blande mel, smør, sukker, vaniljesukker i en skål. Rør revet marcipan i , revet groft på rivejern og tilsæt til sidst en æggeblomme. Ælt godt og grundigt, så dejen samles. Pres dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Kom dejen op ad kanterne også. Læg både af æbler ned i.
Pisk æggene ud i fløden og riv marcipan ned i. Hæld det over æblerne i kageformen.
Bag i ovnen ved 200 grader i 45-60 min.
Varm æblemosten forsigtigt op i en lille gryde.
Lav små kugler af æble med en lille ske eller et parisienne jern. Marinér dem i sirup eller spiritus efter smag.
Pisk en flødeskum.
Kom flødeskum i bunden af lilles kål, sæt de marinerede æbler på og hæld den varme æblemost over. Pynt med citron verbena.
Server gerne kagen med lidt flødeskum til.