Serie
Mad med Mads og David

Æble desserter



OPSKRIFT:
Æbletærte med æblegrød, marenges kys og karamel


250 gr mel
250 gr sukker
250 gr blødt smør
250 gr marcipan
3 æbler
kanel

4 æggehvider
50 gr sukker

4 æbler
2 spsk sukker
1 kop sukker
fløde


Marenges:
Pisk de pasteuriserede æggehvider helt stift med sukkeret. Kom skummet op i en sprøjtepose og lav små kys på en bageplade. Bag i ovnen i ca 40 min ved 130 grader.

Æblekagen:
Rør mel, sukker, blødt smør og revet marcipan godt sammen. og pres dejen ned i en smurt springform eller flere små.
Skræl æblerne og del dem i både. Kom stykkerne ned i dejen, gerne i et fint mønster. Drys lidt kanel og sukker henover.

Bages ca 50 min ved 160 gr for en stor springform . Bages der små forme skal tiden forkortes alt efter størrelsen.

Æblegrød:
Skræl æblerne og kog dem godt ud i en smule vand, krydret med sukker.

Karamel:
Kom sukker på en kold pande og smelt det stille og roligt. Når den er helt smeltet kommes den på bagepapir i lange striber på kryds og tværs til et net. Lad det køle af. Pisk fløde til skum Anret med lille kage i midten, æblemos på hver side, marenges kys på toppen. Pynt med skiver af friske æbler, flødeskum og karamelnet
18/11/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.