Vestas overrasker med underskud

Vindmøllekoncernen Vestas kom ud af årets første tre måneder med et underskud på 611 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom der er gang i ordrebogen, så kom den danske vindmøllekoncern Vestas ud af årets første tre måneder med et overraskende underskud på 611 millioner kroner.

Analytikerne havde ventet et overskud på 104 millioner kroner. Vestas fastholder dog forventningerne til 2010 efter første kvartal.

Regnskabet har røde tal på bundlinjen, selvom det kun er få dage siden, at Vestas kunne præsentere den største ordre nogensinde i vindmøllekoncernens historie.

Ifølge kvartalsregnskabet bliver der brug for flere hænder ved Vestas' produktionslinjer i USA i 2010, end selskabet tidligere havde ventet. Derfor sættes der yderligere tempo på ansættelserne i koncernen.

- Vestas forventer nu at ansætte netto 3400 medarbejdere i 2010 mod tidligere 1300. Medarbejderstaben vil således ved udgangen af 2010 udgøre omkring 24.000, skriver selskabet i rapporten.

Ordrebeholdningens værdi hos Vestas udgjorde ca. 21 milliarder kroner ved udgangen af marts 2010.

Siden kom rekordordren fra portugisiske EDP Renováveis i hus, men indtægterne optræder ikke i regnskabet, før vindmøllerne er afskibet eller endeligt udleveret. I første kvartal sendte Vestas 178 vindmøller af sted til kunderne.

Ordren til EDP Renováveis består af levering, installation og idriftsættelse af vindmøller til Nord- og Sydamerika samt Europa i 2011 og 2012. Aftalen er en af de største globale vindmølleordrer nogensinde.

Vestas trodsede krisen sidste år og opnåede det bedste resultat til dato i 2009 med knap seks milliarder danske kroner før skat. Koncernens omsætning steg 10 procent til knapt 50 milliarder kroner.

Vestas forventer en omsætning ca. 52 milliarder danske kroner i 2010.