Ulovlig slagter afsløret på adresse

Fødevarestyrelsens Rejsehold har afsløret en ulovlig slagter ved Bandholm på Lolland. Fra en adresse blev der solgt uden de lovpligtige tilladelser til det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevarestyrelsens Rejsehold har afsløret en ulovlig slagter på Birketvej ved Bandholm på Lolland. Herfra blev der blandt andet solgt hakket oksekød, bøffer, medister og koteletter. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Virksomheden har ikke haft de lovpligtige tilladelser og har dermed ikke været omfattet af Fødevarestyrelsens kontrol af blandt andet hygiejne og indretning.

Snavset og nedslidt

Ifølge styrelsen fremstod lokalerne meget uhygiejniske og snavsede. Rejseholdet konstaterede mugvækst på spande til fødevareproduktion, og udstyret i de uautoriserede lokaler var nedslidt og rustent og dermed vanskeligt at rengøre.

Yderligere var temperaturerne på de varer som Fødevarestyrelsen fandt på stedet mellem 11 og 15 grader og dermed langt fra de anbefalede maksimalt 5 grader.

Kassér eller lever kødet retur

En hurtig gennemgang af ordrebøger på stedet viste, at der fra adressen er solgt en del varer til forbrugerne. Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt fødevarer fra adressen, til at kassere eller returnere kødet.

Virksomheden er varslet bøde for ulovlig drift af uregistreret virksomhed, uhygiejniske forhold, manglende sporbarhed samt manglende egenkontrol.