Udviklingen er vendt: Flere folk flytter til Lolland

Efter mange år med fraflytning og nedgang i indbyggertallet er det nu begyndt at gå den rigtige vej i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er gået over al forventning, siden Restaurant Gonzalez Feilberg åbnede på Axeltorv i Nakskov for knap en måned siden.

- Meget, meget godt. Intet mindre end fantastisk, lyder det fra Maria Gonzalez og Jim Feilberg, der står bag det nye spisested.

Kunderne har taget godt imod både restauratørparret og deres menu, som er baseret på lokale råvarer og fokuserer på det danske og italienske køkken.

quote Folk var glade på vores vegne og interesserede i det, vi ville lave hernede. Det er helt anderledes end i København

Maria Gonzalez

Efter mange år i København var det lidt af et skridt at flytte til Nakskov, men parret fik masser af hjælp fra de lokale. Blandt andet gennem Facebookgruppen Lolland Falster Lovestorm.

- Vores mission er at fortælle, hvor fantastisk Lolland-Falster er, allerede inden folk flytter hertil. På den måde får de et godt netværk fra begyndelsen, siger Anne-Lise Becker fra kvindenetværket Quality Lolland-Falster, der var med til at starte Lovestormbevægelsen.

Glæde over stærke tilflyttere

Opbakningen på de sociale medier var en stor hjælp for restauratørparret.

- Jeg skrev i gruppen, at min mand og jeg ville flytte herned og starte en restaurant. Det gav en masse positive kommentarer. Folk var glade på vores vegne og interesserede i det, vi ville lave hernede. Det er helt anderledes end i København, fortæller Maria Gonzalez.

Hun er allerede blevet en del af kvindenetværket QLF, der mødes en gang om måneden. 

ambassadoer_i_soroe_-_reklame.jpg
Læs også
Ekspert: Boligpriserne har størst effekt på tilflyttere
ambassadoer_i_soroe_-_reklame.jpg
Læs også
Ekspert: Boligpriserne har størst effekt på tilflyttere

Lolland Kommunes viceborgmester glæder sig over de nye iværksættere.

- Det er lige nøjagtig dem, vi drømmer om. Erhvervsaktive folk, som flytter til vores kommune, jubler Henrik Høegh (V).

Positiv udvikling

I det hele taget går det den rigtige vej. Befolkningstilbagegangen er bremset, og sidste år var det første siden 2007, hvor flere flyttede til end fra Lolland Kommune.

- Lige nu er vi absolut inde i en stigende kurve. Alle mangler arbejdskraft og søger medarbejdere. Jeg er sikker på, at det i løbet af kort tid kan ses på kommunens økonomi, fastslår Henrik Høegh.

Gonzalez og Feilberg ønsker med deres restaruant at skabe noget, der kan ændre på det ry, som blandt andet TV 2-programmet "På røven i Nakskov" gav området.

- Jeg tror, folk i byen er taknemmelige og glade for, at vi er kommet. De føler også, det er deres restaurant, og det er rigtig hyggeligt, når de kommer herind og spiser, smiler Maria Gonzalez.


Nyhedsoverblik