Tyve på spil i kirke: Stjal værdifulde PH lamper

Natten til lørdag listede brød ukendte gerningsmænd ind i Stokkemarke Kirke på Lolland og stjal syv PH-lamper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ukendte gerningsmænd gik direkte efter de dyre tyvekoster, da de fredag nat omkring klokken 03 brød et vindue til Stokkemarke Kirke op.

Ifølge politiet gik alarmen straks i gang, men tyvene nåede alligevel at stikke af med syv af kirkens meget dyrebare PH-lamper af typen Koglen. Omkring 12 minutter havde tyvene til rådighed, før en vagt fra alarmselskabet dukkede op.

- Hvis man målrettet går efter noget og er et par stykker, behøver sådan et indbrud ikke tage så lang tid, siger vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald.

Hos Stokkemarke Kirke har de desværre prøvet det hele før. Kirken fik sine første PH lamper i 1970 - dengang det danske design endnu ikke var blevet så eftertragtet og dyr en vare. Men i takt med Koglens stigende værdi, har det været svært for kirken at have sine lamper i fred. I alt tre gange er kirkens lamper blevet stjålet og dækket af forsikringen. 

- Det er bare ærgerligt og vi bliver kede af det, det er spild og penge og spild af god energi, fortæller Peder Riis Kistrup til TV ØST.

Ifølge sognepræsten har de dog stadig lys i kirken og søndagens gudstjeneste kan fortsat gennemføres.

Poltiet opfordrer dog til at folk i lokalområdet til at være opmærksomme. - Får man tilbudt sådan en lampe til nogle billige penge, skal man tænke sig om, siger vagtchefen.

Har du oplysninger i sagen kan du kontakte politiet på 114.