Tricktyve på Lolland udgiver sig for at være indsamlere fra Diabetesforeningen

To unge mænd har to dage i streg narret penge fra fremmede ved at udgive sig for at være indsamlere fra Diabetesforeningen. Politiet søger vidner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis der kommer to unge mænd forbi dit hjem på Lolland og omegn med en indsamlingsbøsse fra Diabetesforeningen, så skal du tage dig i agt.

Politiet advarer nemlig om, at de to mænd er tricktyve.

Onsdag eftermiddag omkring klokken 17 kom de to unge fyre på mellem 18 og 20 år forbi en borger på Brovejen i Nakskov.

- De spørger, om de må komme indenfor, og det får de så lov til. De ryger på en terrasse. Og da de så går igen, så mangler anmelder nogle penge, siger politikommissær Helle Kristoffersen fra lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Politiet hører gerne fra vidner

Torsdag omkring klokken 16 var der også to tricktyve på spil på Egevænget i Sakskøbing. Her lykkedes det dem også at få lidt penge ud af nogle borgere.

- Der er en enkelt borger, som putter lidt småpenge i, og så anmelderen i det næste hus bliver så i tvivl om, hvorvidt det er en rigtig indsamling. Men hun smider 20 kroner i indsamlingsbøssen, siger Helle Kristoffersen.

Politiet regner med, at tricktyvene i Maribo og Sakskøbing er de samme. 

- Vi kan jo ikke være sikre på, at det er de samme, men det er der god sandsynlighed for, at det er, siger politikommissæren.

Politiet vil meget gerne høre fra personer, der kan have set de to unge mænd med indsamlingsbøssen fra Diabetesforeningen.

- Det er nogle tyveknægte, som vi meget gerne vil have fat i. Så hvis man ser de her personer, er man meget velkommen til at ringe 1-1-4. Så kommer politiet, siger Helle Kristoffersen.

Signalement af de to tricktyve