¨

Tiltalt byrådspolitiker får lov til at blive i byrådet

Lokalpolitiker Linda Sommer fra Lolland, der brød loven for at vise en arrestant i Maribo sit barns fødsel via en iPad, får lov til at sidde i byrådet. Foto: Arkivfoto

Byrådspolitiker Linda Sommer fra Lolland, der brød loven for at vise en arrestant i Maribo sit barns fødsel via en iPad, får lov til at blive i byrådet.

Den konservative byrådspolitiker i Lolland Kommune skal ikke forlade sin post byrådet.

Det er selvom, Linda Sommer forleden fik betinget fængsel for embedsmisbrug, efter hun blandt andet hjalp en arrestant i Maribo at overvære sit barns fødsel via en iPad.

Retten i Nykøbing Falster besluttede ellers tirsdag at straffe den 50-årige kvinde med 20 dages betinget fængsel i sagen for misbrug af sin stilling, men fordi dommen blev anket på stedet, bliver en eventuel beslutning om hendes fremtid i byrådet udskudt.

Thomas Knudsen, kommunaldirektør i Lolland Kommune, bekræfter over for TV ØST, at Linda Sommer får lov til at blive siddende i byrådet.

- Hvis hun bliver dømt, vil Valgbarhedsnævnet vurdere, om hun kan blive siddende, siger Thomas Knudsen og tilføjer:

- Men den procedure træder først i kræft, hvis hun bliver dømt.  

Ifølge kommunaldirektøren vil der ikke være nogen ingen gråzoner i forhold til at kunne stemme i visse sager og lignende, hvis den konservative byrådspolitiker skulle ende med at blive vurderet ”ikke værdig” af Valgbarhedsnævnet.

Hvis nævnet vurderer hende ”ikke værdig”, vil hendes plads i byrådet blive suppleret af en anden på den konservative opstillingsliste.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App