¨

Tiltale: To mænd påsatte 18 brande med skader for millioner

Arkivfoto: Hen over sommeren 2015 var Lolland-Falster plaget af mange påsatte brande. Brande, der samlet set forårsagede skader for omkring 35 millioner kroner. Foto: Michael Johannessen

Serieforbrydere stod bag brande på Lolland-Falster, hævder anklagemyndigheden. To menneskers liv var i fare.

Hen over sommeren 2015 var Lolland-Falster plaget af mange påsatte brande. Brande, der samlet set forårsagede skader for omkring 35 millioner kroner.

To mænd på 23 og 30 år fra Nykøbing Falster er tiltalt for at antænde de 18 brande og begå adskillige indbrud, fremgår det af anklageskriftet.

Bragte to menneskers liv i fare

Den yngste er alene tiltalt for at have forårsaget skader for mere end 17 millioner kroner ved en enkelt brand 20. oktober, som også bragte to menneskers liv i fare.

I Stubbekøbing lå de og sov i en tilbygning til en lade, da ilden blussede op.

Brandene, som de to mænd er tiltalt for at påsætte sammen, har resulteret i skader for næsten 18 millioner kroner.

De samlede skader løber altså op i cirka 35 millioner kroner.

1500-2000 liter diesel

De to mænd hævdes både at have sat ild til ladebygninger med bigballer af halm, marker med halmstakke, en maskinhal, en stråtækt bygning og to campingvogne i perioden fra maj til oktober.

I samme periode er de to venner også anklaget for 19 indbrud og et tilfælde af hærværk.

Udbyttet var blandt andet 1500-2000 liter diesel, elværktøj, flere traktorer og knallerter, en støvsuger og en Weber grill.

Varetægtsfængslet siden 2015

Begge mænd har siddet varetægtsfængslet siden 21. oktober 2015, og i grundlovsforhøret dengang nægtede de sig skyldige i brandene.

Sagen er rejst ved et nævningeting i Retten i Nykøbing Falster. Det betyder, at anklagemyndigheden mener, at straffen kan blive på fængsel i fire år eller mere. Det skyldes antallet af brande, oplyser senioranklager Anne Marie Fink.

 Første dag er 1. september ved Retten i Nykøbing Falster, og dommen ventes at falde 12. oktober.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App