Tidligere borgmester Gert Mortensen er død

Gert Mortensen er død efter kort tids sygdom. Han blev 73 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligere borgmester i Rødby kommune og byrådsmedlem gennem 35 år, Gert Mortensen (S), er død. 

Han var senest formand for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune. Han har dog været sygemeldt de seneste måneder, efter han fik konstateret kræft. 

Gert Mortensen blev uddannet lærer fra Vordingborg Seminarium i 1970 og arbejdede i mange år som skolelærer på Lolland.

Han blev valgt første gang til byrådet, da han stillede op for Socialdemokratiet i den daværende Rødby Kommune. Her var han viceborgmester i ni år, før han i 1990 overtog borgmesterposten i Rødby, som han beholdt frem til 2002.

Siden kommunalreformen i 2007 blev Gert Mortensen byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Lolland Kommune, som Rødby Kommune blev en del af efter kommunalreformen.

Hans død begrædes af Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der har set Gert Mortensen som en inspiration.

I hele sit politiske liv har Gert Mortensen arbejdet for at tiltrække arbejdspladser til Lolland, og han var en varm fortaler for en forbindelse over Femern. Derudover arbejdede han for forbedringer af forholdene for kommunens ældre og handicappede og grøn omstilling. 

TV2 ØST's politiske redaktør, Ivan Nielsen, hæfter sig ved, at Gert Mortensen gerne fortalte om sin egns fortræffeligheder lang tid før, bevægelser som Lolland-Falster Love Storm havde set dagens lys. Gert Mortensen var altid ambassadør for sit område, som han også kæmpede for politisk. 

Gert Mortensen efterlader sig sin hustru og en søn.