Sukkerfabrikken i Nakskov var ramt af strømsvigt

Torsdag stod sukkerproduktionen hos Nordic Sugar i Nakskov stille. Omkring klokken 11 blev de nemlig ramt af strømsvigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mere end 5 timer stod sukkerproduktionen i Nakskov stille. Det skyldes strømsvigt, fortæller fabriksdirektør, Runi Egholm.

- Uden strøm kan vi ikke producere sukker, og derfor har vi i snart 3 timer arbejdet på at finde fejlen. Det er simpelthen alt afgørende, at vi har strøm, forklarer han.

Fordi fabrikken var ramt af strømsvigt, kan roetransporterne ikke aflevere deres sukkerroer til fabrikken. Roerne skal nemlig vejes og skyldes, inden de kommer ind på fabrikken. Og det kræver strøm. Derfor har roetransporterne, der afleverer roer, skabt en mindre trafikprop ved fabrikken.

Lige nu er der højsæson for roer, og derfor kommer det selvfølgelig til at betyde noget for produktionen, at fabrikken må så stille. De kommer bagud med produktionen, men om det får økonomiske konsekvenser, kan Runi Egholm ikke svare på. Det kommer an på, hvor længe fabrikken står stille.  

Runi Egholm håber dog på, at produktionen er oppe at køre inden for en kort tidsramme. Men der skulle altså gå mere end 5 timer, før produktionen kunne tages op igen.