Stjerneroer heppede på klubkammeraterne

Kajakroeren René Holten Poulsen holdt søndag pause i VM-træningen og bakkede sine klubkammerater i Maribo op ved DM i Kano- og Kajakmarathon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

226 kano- og kajakroere tilbagelagde masser af kilometer på Maribosøerne i weekenden.

En af dem, der havde overvejet at ro med, var kajakroeren René Holten Poulsen, som vandt dobbelt EM-guld for tre uger siden.

- Men jeg havde træning i går, så i dag er min fridag. Det her er også et marathonløb og den træning, jeg dyrker pt, det skulle gerne være noget, der gør, at jeg bliver god til kortbanedistancer, fortæller René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub.

Professionel opbakning

OL-sølvvinderen fra OL i Beijing i 2008 træner lige nu til VM i kortbane i august, men brugte søndagen på at bakke sine klubkammerater op ved DM i Kano- og Kajakmarathon på Maribosøerne.

- Vores træner havde bare spurgt, om jeg ville komme og se godt ud, eller hvad han nu mener, jeg skal lave, griner René Holten Poulsen.

Den 24-årige kajakroer hjalp til ved klargøring af bådene og var at finde ved sidelinjen, de gange senorrækkens DM-deltagere skulle op af vandet og lave en såkaldt overbæring, hvor de løb 100 meter med kajakken, inden de skulle i vandet igen.

Tilfreds med indsatsen

- Jeg tror, det går meget godt. De vinder, det de skal - og lidt til, så det er fint, lød Holten Poulsens vurdering undervejs.

Det blev til i alt 18 medaljer til Maribo Kajakklub efter weekendens løb. Dermed udgør klubben toppen af medaljeregnskabet sammen med Silkeborg Kajakklub.

Marathondistancen lyder på 30.1 km for mændenes en'er- og to'erkajak. For de yngste - dem under 10 år - er marathondistancen på 4,3 km.