Søren Pind: Politiet har handlet korrekt

Justitsminister Søren Pind (V) er netop vendt hjem til Danmark fra USA for at tage hånd om flygtningesituationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at have afbrudt sin rejse til USA, hvor han blandt andet har talt med den amerikanske justitsminister, er den danske justitsminister, Søren Pind (V), torsdag vendt hjem til Danmark.

Onsdag aften og torsdag morgen fik over 600 flygtninge, der har opholdt sig henholdsvis på indkvarteringssteder i Rødbyhavn og om bord på flere tilbageholdte togvogne på Rødby Station, lov til at rejse frit videre gennem Danmark.

Politiet har handlet korrekt indtil videre, mener Søren Pind, som på Facebook blandt andet skriver:

- Martin Henriksen fra DF (integrationsordfører, red.) mener, vi skulle slippe politiet løs på flygtninge, herunder små børn og udmattede kvinder. Jeg bryder mig heller ikke om den situation, hvor veje blokeres af menneskemasser.

- Men alternativet til, som politiet dygtigt har gjort det at søge dialog med de pågældende og over tid få dem bort, er hårdhændede indgreb og traumatiske scener med panik og fare for de pågældende og omgivelser.

- Det er ikke vejen frem, med mindre der er tale om yderste nød. Jeg har kun ros tilovers for politiets håndtering. Vi bør være dansk politi dybt taknemmelige for deres håndtering.

DF: Politiet skal bruge magt, hvis det er nødvendigt

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efterlyser, at politiet sørger for, at Danmarks love overholdes, og at de mange flygtninge for eksempel ikke går rundt på motorveje med politieskorte, som har været tilfældet de seneste dage.

- Uanset, om du er flygtning eller migrant, så er vi nødt til at kunne håndhæve lov og orden på normal vis.

- Det skal politiet have at vide af regeringen i stedet for den slinger, vi har set de seneste dage, siger Skaarup til Ritzau.

Betyder det, at politiet om nødvendigt skal bruge magt?

- Om nødvendigt, ja.

Omkring 400 personer har bedt om asyl i Danmark ud af de omkring 3000 personer, der er kommet til Danmark siden søndag morgen, skriver Justitsministeriet på sin hjemmeside.

/ritzau/