Søfartsstyrelsen slukker for fyrtårn

Ifølge Søfartsstyrelsen bliver Albuen Fyr på Lolland ikke længere brugt af de store skibe. Derfor har de valgt at nedlægge det, men det ærgrer de lokale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Albuen Fyr ved Nakskov Fjord skal slukkes.

Det mener Søfartsstyrelsen, som er af den opfattelse, at det ikke længere anvendes af lodserne, når de sejler ind i havnen.

- Sejladssikkerhedsmæssigt har vi vurderet, at det skal gøres, for det har ikke nogen funktion i den gennemsejling, hvor Søfartsstyrelsen er ansvarlig for anmærkninger, siger Michael Skov, som er kontorchef i styrelsen.

Tættere på land
Den lokale havnemester mener derimod, at fyrtårnet skal bibeholdes, fordi det i mange tilfælde er en nødvendig hjælp for den mindre skibssejlads og lystsejlerne.

- Fyret har betydning for de små både. Når det er der, kan de sejle tættere på land, og det er en god ting, for de føler sig mere usikre, når de er længere væk, siger Tummas Juul.

Et ekstra pejlemærke
Otto Paludan sejler normalt som skipper på fjorden og navigerer til daglig efter tårnet, selv om han også er udstyret med GPS-system. Derfor er han ked af Søfartsstyrelsens beslutning.

- Jeg er lidt trist over det. Det forhindrer mig selvfølgelig ikke i at komme ind i fjorden, men det fungerer som et ekstra pejlemærke, som jeg kan rette mig efter, så jeg er helt sikker på, at det nu også er rigtigt, det jeg gør, siger han.


Nyhedsoverblik