Snydt af udlejer

Boligudlejningsfirmaet Andersen Invest udlejer flere boliger på Lolland, der er i meget dårlig stand. Det får lejere til at føle sig snydt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et hus fyldt med fejl og mangler. Det var et syn, der mødte Henrik Kaufmann og hans kone, da de så det hus, som de havde lejet gennem Andersen Invest.

- Vi havde glædet os meget til at komme ned til Lolland, og vi havde fået lovet at huset skulle være i god stand. I lejekontrakten står der også, at ejendommen er pænt vedligeholdt, så vi blevet meget overrasket, da vi så ulovlige elinstallationer, punkterede ruder og fugtskader. Vi kunne ikke tro, at det var her, vi skulle bo, siger Henrik Kaufmann.

Det er ikke første gang, at nogle føler sig snydt af boligudlejer Anders Andersen. I Lolland Kommune kender man udemærket godt udlejer Andersen Invest og huset.

- Jeg ved han har nogle rigtig dårlige huse, som han prøver at leje ud, selvom han indrømmmer, at de rent faktisk ikke brude bruges til beboelse. Vi har fået flere klager fra folk, som har boet i hans ejendommme, siger boligkonsulent Kirsten Wagtberg Hansen.

Men udlejer Anders Andersen mener, at han lever op til sine forpligtelser.

- Jeg synes, at huset er pænt vedligeholdt i forhold til det, der er beskrevet i lejekontrakten. Og det kan godt være, at det ikke er de mest vedligeholdte ejendomme, som vi har, men det skal ses i kontrast til den husleje, der er blevet opkrævet for ejendommen, siger Anders Andersen.

Og kommer man som lejer i klemme, så er der ifølge Lolland Kommunes boligkonsulent flere ting, man kan gøre for at få hjælp.

- Man kan skrive en klage til lejenævnet eller kontakte en advokat. Vi har også en annonce i Den Blå Avis, hvor vi tilbyder rådgivning, hvis man vil leje et hus, siger Kirsten Wagtberg Hansen.