Skib sank med 900 liter vin

Den gamle galease 'Skibet' sank natten til tirsdag med 900 liter vin om bord. Skibet var på vej fra Tyskland og skulle have endt sin rejse i København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

5 besætningsmedlemmer slap heldigt fra en ulykke til havs natten til tirsdag. Til gengæld gik 900 liter vin ned med det skib, der sank, skriver eb.dk.

Den gamle galease 'Skibet' var på vej fra Tyskland til København. Mandag lagde det fra kaj i Nakskov og satte kurs mod Fejø. Planen var at sejle ind for motor, men masten på skibet skred i fundamentet, da besætningen tog sejlet ned.

- Det begyndte også at blæse op og søerne slog ind. På et tidspunkt gik vores motor ud. Vi satte fokken og lå underdrejet, mens jeg kontaktede forsikringsselskabet, som var enig i, at vi skulle sætte en bjærgning i gang, siger Peer Bonnemann, der var skipper på 'Skibet'.

Redningsmission mislykkedes

Både en redningsbåd fra Spodsbjerg på Langeland og et patruljeskib fra Ærø blev sat ind, men endnu mere blæst og flere uheld undervejs gjorde, at redningsmissionen mislykkedes, og det gamle skib fra 1880 sank ved Spodsbjerg Havn. heldigvis nåede besætningsmedlemmerne i land, inden det gik så galt.

Skibet og de mangle hundrede liter vin skulle være fragtet til Københavns kulturnat, der finder sted fredag. Det var stedet The Standard, som indeholder blandt andet en restaurant og en jazzklub, der skulle have modtaget vinen. Her skulle det have være fejret, at danskere i 500 år har fået sejlet Riesling vine op gennem Østersøen.