Scandlines slipper for transportøransvar

Færgetrafikken ved Rødbyhavn og Gedser slipper nogenlunde fra den midlertidige grænsekontrol. Regeringen dropper nemlig, at lægge transportøransvaret over på Scandlines.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rederiet Scandlines havde ellers forberedt sig på lidt af hvert i forbindelse med grænsekontrollen ved færgerne i Rødbyhavn og Gedser, men det ser ud til at regeringen tager hensyn til færgetrafikken.

Grænsekontrollen kommer nemlig ikke til at indbefatte transportøransvar.

- Vi var forberedt på også at kunne takle et transportøransvar, hvor vi skulle kontrollerer alle kunder, men er naturligvis glade for, at det ikke i første omgang er en del af den nye grænsekontrol, siger kommunikationschef hos Scandlines Anette Ustrup Svendsen til Folketidende.

Ifølge Scandlines vil rederiet rette sig efter myndighedernes behov og stille de nødvendige arealer til rådighed for politiet, når der fremover bliver indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Danmarks Rederiforening er glad for, at regeringen har droppet at lægge ansvaret for grænsekontrollen over på transportøren, altså blandt andet Scandlines.

- Det sikrer en væsentlig mere smidig transport over grænsen, siger administrerende direktør Anne H. Steffensen fra Danmarks Rederiforening til Ritzau.