¨

Ruth Evensen i clinch med kritisk præst

Foto: TV ØST

En præst fra Østofte på Lolland har fået lederen af Faderhuset Ruth Evensen, der også er byrådskandidat for Det Frie Lolland, til at se rødt.

Faderhusets leder Ruth Evensen har klaget til politiet over sognepræst Hans Maaløe fra Østofte Kirke. Det skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside.

Ruth Evensen, der også stiller op til byrådet for sit nystiftede parti Det Frie Lolland, er vred over, at præsten i en prædiken under en barnedåb for nylig sagde grimme ting om hende.

- Han har sagt, at jeg kaster forbandelser over folk. Så nu overvejer vi forskellige ting, blandt andet en injuriesag, fordi det vil jeg ikke finde mig i, påpeger hun, og tilføjer:

- Han har ikke lov og stå i fuldt ornat og smæde en byrådskandidat så kort tid før valget, siger Evensen til avisen.

Erkender kritisk prædiken

Hun var ikke selv til stede i kirken, da ordene faldt, og Hans Maaløe vil ikke ud med, hvad han sagde, medmindre der bliver klaget til biskoppen. Han står dog ved, at han har udtalt sig kritisk om Faderhusets frontfigur og mener, at hendes reaktion bekræfter ham i sin opfattelse af hendes indtog i politik.

- Det bekymrer mig, at frie ord bliver forsøgt politianmeldt af et parti, der kalder sig Det Frie Lolland.

Politiet har valgt ikke at gå videre med henvendelsen fra Ruth Evensen, men henviser i stedet for til valgkommissionen i Lolland Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App