¨

Royal menu: Sommerbuk, kirsebærvin og 24 måneder gammel ost

Foto: Morten Brink Iwersen

Der bliver gjort rent hos Frederiksdal Kirsebærvin inden det royale besøg. Alle hjælper til!

Kok Jan Friis-Mikkelsen og journalist Morten Brink Iwersen er gået sammen med godsejer på Frederiksdal, Harald Krabbe om at lave Kirsebærvin. Her ses de førstnævnte med forberedelserne til dronningens besøg.

Der bliver gjort rent hos Frederiksdal Kirsebærvin inden det royale besøg. Alle hjælper til!

Kok Jan Friis-Mikkelsen er næsten klar til dronningens besøg.

1 af 5

Når Dronningen besøger Frederiksdal Kirsebærvin bliver der serveret alt fra sommerbuk og gammel ost til råsyltede kirsebær fra sidste år.

Er du småsulten skal du nok klikke væk fra denne artikel. Dronningen kan nemlig se frem til noget af en traktering, når hun besøger Frederiksdal Kirsebærvin klokken 11.50 i dag.

Kokken Jan Friis-Mikkelsen har forberedt lidt forskellige lækkerrier til det royale overhoved.

Han laver mad, der passer til de to vine, som Dronningen skal smage. Først skal monarken prøve sommerbuk med krydret rabarber chutney og derefter et stykke hjemmebagt rugbrød med 24 måneders comté og hybenkompot. Dronningen kan ligeledes forlyste sig med en mazarinkage på mørdej med råsyltede stevns-kirsebær fra sidste sæson.

Vinene er en Rancio der har ligget i store glasbeholdere og arbejdet i solen, og en Solera der derumod har ligget på træfade. Sidstnævnte har en chokoladearoma og er mildere end Rancioen.

Dronningen spiser den egentlige frokost efter besøget på Frederiksdal Kirsebærvin på Frederiksdal Gods.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App