René Holten Poulsen udtaget til OL

Kajakroeren René Holten Poulsen er som den 10. danske atlet blevet udtaget til OL i Rio. Han er verdensmester, blev tidligere på året kåret til Årets Sportsnavn og drager til OL som et af de største danske medaljehåb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Årets Sportsnavn René Holten Poulsen fra Maribo er udtaget til OL i Rio i disciplinen 1000 meter enerkajak. Udtagelsen sker på baggrund af en indstilling fra Dansk Kano og Kajak Forbund. Det skriver DIF og Team Danmark i en pressemeddelelse.

Der er tale om en af de helt store profiler i dansk idræt, og han bliver udtaget på baggrund af sine præstationer ved VM sidste år, hvor han vandt guld i enerkajak på både 500 og 1000 meter-distancen. Præstationer, der var stærkt medvirkende til, at han ved DIF, Team Danmark og DR’s store galla, Sport 2015, blev hædret med de to største priser, Årets Sportsnavn og BT Guld.

Klar til revanche

Den nu 27-årige Rene Holten Poulsen mødte op til OL i London i 2012 med medaljeambitioner, men måtte nøjes med en fjerdeplads. Dengang lagde han ikke skjul på, at resultatet var en stor skuffelse for ham. Han lægger heller ikke skjul på, at han vil opnå et bedre resultat i Rio.

- Mentalt er jeg i dag et helt andet sted, end jeg var for fire år siden, hvor jeg slæbte jeg mig selv til OL i sidste øjeblik. Denne gang er der langt bedre styr på alt det praktiske og træningen på grund af min træner, og det betyder meget. Det hele er bygget op om mig, siger René Holten Poulsen.

Siden guldmedaljerne til VM i 2015 er han også blevet mere sikker på sin strategi:

- Den der vinder OL, er den, der ikke er bange for at ro. I London roede jeg lidt for forsigtigt. Ved VM roede jeg til fra start, og det bliver også min indgangsvinkel i Rio - at gå 100 procent efter det, siger René Holten Poulsen.

Globale forberedelser

Mens isen har lagt sig på Bagsværd Sø, har René Holten Poulsen opholdt sig i udlandet. Dog ikke sydpå, men mod nord i Norge, hvor han den seneste måned har trænet langrend op til fem timer om dagen for at forbedre sin styrke og udholdenhed.

- Jeg træner på ski sammen med nogle rigtig gode folk. Det er fedt, at vi har disse afbræk, hvor vi træner på en anden måde. Så glæder vi os endnu mere til at skulle på vandet igen, siger han.

Største danske medaljehåb

DIF’s OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, lægger ikke skjul på, at det er en af de helt store profiler, der nu er blevet udtaget, og at René Holten Poulsen er en meget central brik på det danske hold.

- Han er vores største medaljehåb i Rio, og jeg tror ikke, at René ser anderledes på det. Desuden er han en foregangsperson, som sætter nye standarder i forhold til vilje og ambitioner. I forhold til London-legene er han mere voksen nu og hviler i sig selv, uden at det er gået ud over hans vildskab. Du må aldrig pille egoet ud af ham, for så forsvinder hans helt specielle drive, siger Morten Rodtwitt.

Team Danmark-direktør Lone Hansen har også de store roser fremme til kajakroeren, der tilbage i 2008 vandt OL-sølv i toerkajak sammen med Kim Wraae.

- Han har efterhånden været en del af verdenstoppen i flere år, og det kræver ud over talent og stenhårdt arbejde, at man sammen med sit trænerteam hver eneste dag er villig til at kæmpe for at blive endnu bedre. Atleter, der går målrettet efter deres drømmemål, er inspirerende og fascinerende for os alle at følge, og her er René absolut et af de gode forbilleder, siger Lone Hansen.

Atleter til Rio

Ved OL i Rio, der afholdes den 5. - 21. august 2016, skal René Holten Poulsen kun konkurrere i 1.000 meter enerkajak, da 500 meter-distancen ikke er en olympisk disciplin.

Udover Rene Holten Poulsen er bryderen Mark O. Madsen fra Nykøbing Falster og skytten Jesper Hansen fra Svebølle også udtaget. De resterende atleter, der på nuværende tidspunkt er udtaget, er svømmerne Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, samt skytterne Stine Nielsen og Torben Grimmel.

DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.