René Holten og Nils Boe vinder OL-test i Rio

Kajakduoen med René Holten fra Maribo og Nils Boe fik revanche for VM-skuffelsen og viste, at de kan blive farlige, hvis de kommer med til OL.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved VM i Milano i sidste måned blev de diskvalificeret for at tyvstarte, så de har endnu ikke sikret billetten til OL i Rio i 1000 meter toerkajak. Søndag viste René Holten Poulsen og Nils Boe imidlertid, at konkurrenterne gør klogt i at regne med dem, også med henblik på legene i Brasilien næste år.

Den danske duo sikrede førstepladsen i OL-testen i Rio, en test der foregår på den bane, hvor kajakkonkurrencerne ved OL skal afholdes om et år.

- Det var godt for båden og os. Og det er fedt at vise, at vi hører til i toppen efter de problemer, vi havde ved VM og nu her, hvor Nils har været syg og haft feber, siden vi ankom, og han har nærmest ikke roet hele ugen.

- Det var vigtigt med lidt succes, så motivationen til toerkajakken kom tilbage, og i finalen smadrede vi resten af verdenseliten, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

Danskeren var lørdag i aktion i 1000 meter enerkajak, disciplinen som han blev verdensmester i ved VM i Milano. I Rio blev René Holten Poulsen nummer to.

- Jeg er godt tilfreds med andenpladsen her, for efter VM har jeg haft et par meget travle uger, og det er svært at skulle motivere sig til en test-event uden noget på spil, siger René Holten Poulsen.

/ritzau/