Rekordmange skylder penge

Region Sjælland den region, hvor flest skylder penge. Ifølge Experians så står 5,8 procent af befolkningen i RKI registreret, og det kan blandt andet mærkes hos de erhvervsdrivende i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elektriker Henrik Høj har svært ved at få kradset pengene ind, når udfører et stykke arbejde for sine kunder. Indtil videre så har han op mod 700.000 kroner, som han mangler at få.

Det høje beløb får dog ikke hans økonomi til at ramle sammen, men han vil godt have sine penge.

- Det er rigtigt irriterende, fordi vi jo har udført et stykke arbejde for kunderne, og så synes vi, at vi er i vores gode ret til at få vores penge, siger Henrik Høj, der ejer HH-Installation.

Henrik Høj har længe døjet med de mange dårligere betalere, så han nu har han taget nye midler i brug.

- Vi kan alle samme komme ud i problemer af den ene eller anden art, og derfor er det vigtigt, at vi har en dialog, og at det ikke bare er et regning, vi sender ud til folk, siger han.

Og i Slagelse Kommune har de også forsøgt at få folk i arbejde, så borgene kan få betalt deres regninger.

- Vi sørger for, at der er gang i hjulene ved nogle anlægsinvesteringer, som vi rent faktisk rykkede frem sidste år, så vores håndværksvirksomheder kunne have beskæftigelse og give borgerne et job, siger Lis Tribler (A), der er borgmester i Slagelse Kommune.

Men selvom det er svært at få folk til at betale, så giver Henrik Høj ikke så let op.

- Jeg er rimelig vedholdende, når jeg først gerne vil have mine penge, som jeg synes jeg er ret til, siger han.

 

<p>Rudekuverterne hober sig op her i landsdelen, titusindvis betaler ikke regninger til tiden - eller betaler dem slet ikke.

 

I hele landet er Region Sjælland den region, hvor den største andel af befolkningen står i skyldnerregisteret RKI. Det drejer sig om helt præcis 5,8%,  viser en ny opgørelse fra landets største register over dårlige betalere – Experians RKI register.

Også på kommuneniveau slår regionen en kedelig rekord. Lolland er nemlig den kommune i hele landet, hvor det står værst til hvad angår andelen af skyldnere. Næsten hver tiende af alle borgere i Lolland kommune - eller helt præcist 9,4% - står i  RKI.

Guldborgsund, Slagelse og Kalundborg er ligeledes på top-10 listen, når man ser på andelen af skyldnere i de enkelte kommuner.

 

Andel registrerede

Gennemsnitlig gæld

Lolland

9,4%

45.400 kr

Guldborgsund

7,1%

47.800 kr

Slagelse

7,1%

50.200 kr

Kalundborg

6,9%

50.200 kr

Vordingborg

6,4%

45.900 kr

Faxe

6,2%

53.700 kr

Odsherred

6,1%

51.400 kr

Holbæk

6,0%

51.300 kr

Sorø

6,0%

62.600 kr

Næstved

5,7%

52.000 kr

Ringsted

5,5%

49.900 kr

Stevns

5,0%

60.800 kr