Region kræver svar fra Kofoedsminde

Institutionen har fået en uge til at udarbejde en redegørelse om forholdene på stedet, efter at 2 indsatte er flygtet inden for en uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 indsatte stak i sidste uge af fra institutionen Kofoedsminde i Rødbyhavn, og nu kræver Region Sjælland en redegørelse fra stedet. Tirsdag stod den ene indsatte - 22-årige Mickey Jensen - frem i TV2 ØST og fortalte, hvor let det er at flygte.

Han sidder inde for væbnet røveri og stak i lørdags af på en ledsaget udgang, men mens hans frihed kun varede i cirka 20 minutter, lykkedes det en af hans medindsatte at være på fri fod i 6 dage. Han blev fundet samme dag, som Mickey Jensen flygtede.

Der skal ses på reglerne

Kofoedsminde er en institution for udviklingshæmmede kriminelle, og forstander Hans Christian Hansen har til TV2 ØST fortalt, at lovgivningen gør det svært for personalet at forhindre flugter. I Region Sjælland medgiver koncerndirektør Per Bennetsen, at der skal ses på reglerne, fordi det Kofoedsminde som udgangspunkt ikke var tænkt til at have kriminelle, der er tæt på normaltbegavet, som nogle af dem, der er der nu er.

Læs også: Region: Kofoedsminde har brug for skrappere lovgivning

I første omgang skal Kofoedsminde nu aflevere en redegørelse til regionen. Den skal være klar onsdag i næste uge, og mandag den 29. oktober behandler regionens forretningsudvalg sagen.