¨

Rå tone får politikere til at opgive debatten

Foto: TV ØST

Lokalpolitikere chikaneres på Facebook og ifølge en ny rundspørge fra DR tøver flere politikere nu ved tastaturet i debatten.

Frygt for chikane får mange lokalpolitikere til at tøve ved tasterne.

373 byrådsmedlemmer fra hele landet fortæller i en DR rundspørge, at de har prøvet at undlade at lægge kommentarer eller andet op på de sociale medier, fordi de frygtede, at det ville føre til chikane. Det fortæller DR Østjylland.

I en ny DR rundspøge, som 920 byrådsmedlemmer, der er aktive på de sociale medier, har deltaget i - fortæller 65 procent, at de oplever, at tonen i den politiske debat på de sociale medier ofte er ubehagelig.

Lolland oplever byrådsmedlem Marie Louise Friderichsen fra de konservative også tonen på de sociale medier som ubehagelig.

- Man læser mange kommentarer, som gør rigtig ondt. Men man ikke går ind og svarer, fordi man tænker, at det ikke er værd at tage kampen, siger hun.

- Jeg vil gerne have, at folk forstår, at det ikke er spor anderledes, end hvis man står ansigt til ansigt overfor en person, for der sidder et andet menneske et sted og læser, hvad der bliver skrevet, siger Marie Louise Friderichsen.

Kommunalforsker, professor Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet, vurderer, at den ubehagelige tone går ud over demokratiet ved at hæmme den politiske debat.

- Hvis det her får lov til at fortsætte, ender vi med kun at have de rigtig hårde hunde tilbage i dansk lokalpolitik, siger han.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App