R: Flyt Østerild testcenter til Nakskov

De Radikale vil have regeringen til at tilgodese udkantsområder med udviklingscentre for grøn energi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen bør overveje at flytte det planlagte og omtvistede testcenter for store vindmøller ved Østerild til Nakskov. Det vil på samme tid tilgodese de vestjyske naturhensyn og Nakskovs behov for nye arbejdspladser, nu da Vestas lukker ned i byen.

Det sender den radikale leder, Margrethe Vestager, nu et brev om til energiminister Lykke Friis (V), oplyser hun.

Pladeringen af vindmølleindustriens testcenter er aftalt mellem regeringen, DF, S og SF.

De Radikale vil også på fredag slå til lyd i folketingssalen for, at Folketinget udser sig udkantsområderne for placeringen af nogle nye testcentre for grøn teknologi under programmet Green Labs Denmark.

Folketinget førstebehandler fredag et lovforslag om en EU-støttet tilskudsordning for de såkaldte greentechcentre. Men regeringen har ikke sat stednavn på, hvor de skal ligge.

Samtidig vil De Radikale have brugt erfaringer fra Lindøværftet til at omstille den slags industriområder til centre for teknologisk forsøg og udvikling, siger Margrethe Vestager.

Hun vil også have regeringen til at arbejde i EU for at få lavet en mere vækstorienteret klimastrategi.

Danmark bør også arbejde for en hurtig EU-beslutning om at hæve klimaambitionerne, så EU - uanset andre landes ambitionsniveau - stiler efter at reducere fællesskabets CO2-udslip med 30 procent per 2020.

 I dag har EU et mål om 20 procent.  

 /ritzau/