Psykisk syg mand amok i Nakskov - igen (Video)

En psykisk syg mand gik i aftes amok i Nakskov. Manden er kun lige kommet ud fra et psykiatrisk hospital.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I årevis har Sonja Mortensen og Rita Thomsen måtte leve med larm, trusler og afføring smurt ud på deres huse. De er naboer til en psykisk syg mand, som skaber frygt i området.

- Jeg tør ikke lade min søn eller nogle andre gå herned, og jeg er da også ked af, at min mor er nødt til at bo her, siger Sonja Mortensens søn, Kim Mortensen.

TV2 ØST har talt med naboerne i Nakskov. Se indslaget herunder:
[video:flv:090620_amok2.flv]

Manden er psykisk syg, og har i årevis gjort livet surt for Sonja og Rita. De er de to sidste naboer. Alle de andre er flyttet, fordi de er bange for manden. Blandt andet kan han finde på, at kaste med både urin, flasker og inventar fra huset. Han har fået beslaglagt massevis af hjemmelavede våben, og har smurt afføring ud på væggene hos Sonja Mortensen.

I går gik det galt igen. Manden var, som så mange gange før, aggressiv. Politiet rykkede ud, og anholdte ham. Og det er selvom han lige er kommet ud, fra psykiatrisk hospital i sidste weekend. Mindre end tre uger forinden, blev han skudt i benet, da han angreb politiet med økser under et af hans aggressive anfald.

Allerede første dag han var ude, fortsatte han hvor han havde sluppet.

- Han råbte og skreg, og idet jeg kommer gående, ryger der et spejl ud på vejen og en flaske, siger Merete Ekstrand, som er Rita Thomsens datter.

Nu håber familierne, at manden får bedre hjælp denne gang.

- Han er jo nok det største offer. Og så har vi selvfølgelig de to gamle damer, der bare gerne vil nyde deres otium, og sidde og sole sig lidt i haven, siger Kim Mortensen.

TV2 ØST har spurgt en ledende overlæge i Region Sjælland om, hvorfor psykisk syge, som manden i Nakskov, kan udskrives så hurtigt efter en så voldsom episode. Se interviewet herunder:
[video:flv:090620_lasse.flv]