¨

Politiet søger hittebarns ulykkelige mor

Foto: TV ØST

Den lille dreng, som blev fundet i en indkøbspose i Maribo, har fået en plejefamilie. Men det kniber stadig for politiet at finde barnets mor.

Politiet håber snart at få kontakt til den formentlig ulykkelige mor til en nyfødt dreng, som fredag blev fundet i en plastikpose i Maribo.

      - Det, vi koncentrerer os om i øjeblikket, er den sociale side af sagen, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

      Lørdag er det endnu ikke lykkedes at finde frem til den person, der efterlod spædbarnet ved en transformatorstation i udkanten af byen.

      Det er altså fortsat uklart, om det er moren eller en anden, der lagde spædbarnet fra sig.

      I løbet af fredag aften og lørdag har politiet fået i alt seks-syv henvendelser i sagen, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

      - Men der er ingen af dem, der har bragt os nærmere en afklaring af, hvem der har anbragt drengen på stedet, siger han.

      Det underafkølede spædbarn blev fundet fredag ved 11-tiden. En kvinde var ude at gå tur med sin hund, og hunden viste interesse for en plastikpose fra Rema 1000.

      I posen lå det lille barn svøbt i et tæppe.

      Drengen blev straks bragt til Centralsygehuset i Nykøbing Falster, og her fik han efterhånden en normal legemstemperatur og begyndte at tage føde til sig.

      I al hast har Lolland Kommune udpeget en plejefamilie, som akut har fået ansvaret for babyen.

      Ved at spørge sig for i kommunen og i sundhedsvæsnet har politiet forsøgt at opspore moren. Betjentene har søgt oplysninger om de kvinder, der har termin her i december.

      - Heller ikke det har givet noget resultat, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

      Noget tyder på, at drengen er kommet til verden ved en hjemmefødsel - og den fandt muligvis sted blot en times tid, inden hundelufteren slog alarm.

      Ganske vist er det strafbart at efterlade et hjælpeløst spædbarn, sådan som det er sket i Maribo, men politiets fokus er et andet:

      - Et sted sidder der en ulykkelig kvinde, der har behov for hjælp, og det er den vinkel, vi anlægger på sagen, siger Søren Ravn-Nielsen.

      Det er sjældent, at der findes spædbørn under lignende omstændigheder. En eller to gange om året beder politiet om hjælp i den slags sager.

      For kun et par uger siden blev der i en sø i Viborg opdaget et dødt spædbarn. Her er det heller ikke lykkedes at finde forældrene.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App