Politiet har travlt ved grænsen: 116 menneskesmuglere anholdt

Antallet af menneskesmuglere er steget støt siden flygtningekrisen for alvor gjorde sit indtog i regionen. Ifølge politiet er de fortsat massivt til stede i Rødby og siden september har de anholdt 116 menneskesmuglere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har haft travlt siden september, hvor tusindvis af flygtninge begynde at strømme til Danmark gennem blandt andet Rødby. Derfor er antallet af anholdte menneskesmuglere ved grænsen steget massivt, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Siden begyndelsen af september og til nu har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt 116 menneskesmuglere i Rødby.

- Det er et meget stort antal, hvis man sammenligner med andre år, det er en mangedobling. Det er ikke så overraskende set i lyset af, at mange har passeret vores grænse, så der kommer selvfølgelig et marked for det her, siger Kim Kliver til TV ØST.

Ifølge politiet har langt størstedelen af de anholdte menneskesmuglere været svenskere, nordmænd, schweizere, belgiere og tyskere. Et par enkelte har dog også været velmenende danskere, som har taget lovet i egen hånd og tilbudt flygtninge et lift over grænsen.

Ligeså snart en menneskesmugler tager betaling for at køre flygtninge over grænsen, bliver det betragtet som organiseret, fortæller Kim Kliver. Derfor står de hurtigt til minimum seks måneders fængsel og udvisning af landet. Flygtningene derimod bliver sagsbehandlet, hvis de vælger at søge asyl.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er fortsat stærkt til stede ved grænsen i Rødby.

- Det er meget nødvendigt, siger Kim Kliver.