¨

Politiet: Borgere skal ikke ændre planer på grund af rockerfest

03:38

Efter længere tids ballade mellem banderne Mongols og Satudarah på Sydhavsøerne indfører politiet nu en visitationszone i Maribo. Den gælder fra fredag til lørdag.

Borgerne skal ikke være bekymrede for at færdes i Maribo fredag aften, siger politiet. De holder øje for os.

Der er ingen grund til, at borgerne i Maribo holder sig inden døre fredag aften, når rockergruppen Satudarah holder fest i byen.

Det siger politiet få timer før festen for alvor kommer i gang.

- Vi er til stede, og passer på borgerne. Der er ingen grund til, at nogen borgere ændrer på deres planer i aften. Gør som I plejer, og overlad resten til politiet, siger Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Politiet indførte fredag middag en visitationszone i byen, ligesom de torsdag ransagede rockerklubbens lokaler i byen – og de fredag aften er massivt til stede.

Gør som I plejer

Borgerne skal dog ikke tage særlige forholdsregler, før de færdes i byen eller måske tager til en fest, siger Kim Kliver.

- De må være her i byen, når de opfører sig ordentligt og eksempelvis fester uden våben. Vi undersøger selvfølgelig festens deltagere. Også for at holde øje med dem, og sørge for, at der er to i byen, siger han til TV ØST.

Rockergruppen Satudarah og klubben Mongols er i øjeblikket i konflikt med hinanden på Lolland og Falster, og der har været en række volds- og skudepisoder på Lolland og Falster de seneste måneder.

Visitationszonen er generelt blevet mødt med støtte fra de lokale unge i byen, som TV ØST har talt med.

Den ophæves igen lørdag middag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App