¨

Politiet afslører stort skunk-laboratorium

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Tre mænd er anholdt, efter politiet har afsløret et stort skunk-laboratorium ved Øster Ulslev på Lolland. Hash'en ville kunne indbringe omkring 5 mil. kroner.

Det er længere tids efterforskning, der tirsdag formiddag ledte en specialepatrulje til et stort skunk-laboratorium ved Øster Ulslev. I alt 2118 skunkplanter blev fundet i tilknytning til laboratoriet.

- Det her er en af de store sager. I grov omregning så vil planterne kunne give omkring 100 kilo hash, og det er en stor mængde, siger politikommissær Frank Toftum.

Skunkens gadeværdi er i omegnen af fem millioner kroner. 

Tre unge danske mænd, der alle stammer fra lokalområdet, er anholdt, og alle er sigtet i sagen. De tre mænd har ifølge politiet lejet sig ind på en nedlagt landbrugsejendom ved Øster Ulslev, hvor de i fælleskab har stået for pasning af skunkplanterne og udvindingen af stoffet i laboratoriet.

Politiet blev ledt i laboratoriets retning, efter at have modtaget tips fra borgere i området om, at der foregik noget "mystisk" på adressen.

Udover ransagningen af selve laboratoriet, så er politiet i øjeblikket også ved at ransage de tre mænds bopæle.

- Vi har endnu ikke haft mulighed for at afhøre de tre mænd, så vi ved ikke, hvordan de stiller sig til sigtelsen. Nu afslutter vi i første omgang ransagningerne, og herefter vil de tre mænd blive fremstillet i grundlovsforhør, siger politikommissær Frank Toftum.

De tre mænd bliver stillet for en dommer klokken ni onsdag morgen.


Fakta om skunk:

- Skunk er planteforædlet hamp med et højt indhold af THC. 

- Det er det aktive stof THC, der giver en rus ved indtagelse af hash. 

- Normalt betragtes pot som den mildeste form for hash og skunk som den kraftigste.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

[video:videonode:242474]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App