Politi slår til mod rockere på Lolland: Lukker rockeres klubhus og laver visitationszoner

Politiet har besluttet at lukke et rockerklubhus i Maribo og lave visitationszoner i både Maribo og Sakskøbing efter skudepisode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En skudepisode mod et rocker-klubhus i Maribo får nu politiet til at slå til mod rockermiljøet i området for at bremse den igangværende bandekonflikt.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Her er visitationszonerne

Konkret lukker de Satudarahs klubhus på Vestergade 36 i Maribo – og indfører visitationszoner omkring klubhuset i Maribo og et område i Sakskøbing.

Konflikt mellem rockergrupper

Beslutningen om visitationszoner kommer efter endnu en skudepisode i området natten til mandag. Her blev klubhuset i Maribo beskudt, mens der ifølge TV ØSTs oplysninger opholdt sig flere personer i bygningen. Ingen kom dog noget til.

Politiet mener, at skudepisoden kan knyttes til en konflikt mellem rockerne i Black & White South (der er en støttegruppe til Mongols) og rockerne i Satudarah MC South. De to grupper har det meste af året ligget i konflikt om det kriminelle marked på Lolland og Falster.

- Vi ser med stor alvor på disse uroligheder, som er aldeles uacceptable, og som skaber megen utryghed, siger politiinspektør Kim Kliver.

- Politiet vil gå ganske kontant til værks i forhold til de her to miljøer, når de bevæger sig i det offentlige rum. Og de almindelige borgere - de skal fortsætter med deres almindelige aktiviteter og føle sig trygge, for politiet er på sagen, og vi vil nidkært forestå varetagelsen af deres sikkerhed, siger han til TV ØST.

Visitationszoner

Visitationszonerne gælder både i Maribo og Sakskøbing fra fredag den 6. oktober kl. 16 til fredag den 20. oktober kl. 16. 

Zonen i Maribo dækker den centrale del af byen.

Her er visitationszonen i Maribo.
Her er visitationszonen i Maribo. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

 

Zonen i Sakskøbing dækker så godt som hele byen.

Visitationszonen i Sakskøbing
Visitationszonen i Sakskøbing Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi