Politi ransager kontorer i hele landet i sag om dokumentfalsk

Flere steder i landet er kontorer blevet ransaget, og 13 personer er afhørt i en sag om dokumentfalsk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I forbindelse med efterforskningen af mulig dokumentfalsk i en byggesag har politiet onsdag ransaget kontorer flere steder i landet.

Aktionen er gennemført af Københavns Politi i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Kontorer i København, Viborg og Rødby er ransaget, og 13 personer er afhørt i sagen.

quote Vi har på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelser, men efterforskningen fortsætter

Jesper Beuschel, vicepolitiinspektør, Københavns Politi.

- Vi efterforsker en sag om mulig dokumentfalsk i forbindelse med et større byggeri i København. Det er som led i den efterforskning, at vi i dag har udført en større ransagningsaktion, udtaler vicepolitiinspektør Jesper Beuschel i en pressemeddelelse.

Sagen har sit udspring i en politianmeldelse mod byggefirmaet foretaget af Københavns Kommune.

- Det er selvfølgelig en sag, som vi tager yderst alvorligt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelser, men efterforskningen fortsætter, siger Jesper Beuschel.

Firma meldt til politiet

Københavns Politi vil ikke oplyse, hvilket byggeri det drejer sig om.

Men ifølge Ekstra Bladet er det ejendomme med relation til Bach Gruppen, som er ved at opføre et højhus på Amager, der er blevet ransaget.

Bach Gruppen blev meldt til politiet af Københavns Kommune, da selskabet ikke kunne redegøre for, hvilken type beton der var brugt til fundamentet, skriver eb.dk.

Model af den nye Storstrømsbro
Læs også
Officiel udmelding: Storstrømsbroen bliver forsinket
Model af den nye Storstrømsbro
Læs også
Officiel udmelding: Storstrømsbroen bliver forsinket

Det skete, efter at en whistleblower havde henvendt sig til kommunen med en oplysning om, at der var fusket med fundamentet.

En rapport fra Teknologisk Institut har ifølge Ekstra Bladet beskrevet, at der var fundet "genbrugsbeton" i højhusets fundament, som derfor har en lavere styrke, end den der er godkendt til byggeriet.


Nyhedsoverblik