Politi gør stor narkofangst i Nakskov

Seks personer er tirsdag blevet anholdt i en større narkosag på Lolland. Samtidig er der beslaglagt et stort pengebeløb og hash for en formue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilføjelse

- Der er mere hash, end der kan være i et almindeligt bagagerum på en bil. Der er virkelig tale om betydelige mængder.

Sådan siger linjechef Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter politiet tirsdag gennemførte en større narkoaktion, der førte til fundet af 440 kilo hash i Nakskov og fundet af 1,1 millioner kroner i kontanter. 

quote Det er penge, der driver salget af hash. Derfor gør det også ondt, når vi finder så meget som nu

Kim Kliver, linjechef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Seks mænd er anholdt i sagen, oplyser politiet, der samtidig fortæller, at sagen er resultatet af en fælles efterforskning gennemført i samarbejde med de to politiafdelinger Særlig Efterforskningscenter Øst og Særlig Efterforskningscenter Vest.

Aktionen blev gennemført tirsdag hen over eftermiddagen og aftenen. De anholdte mænd er mellem 20 og 66 år gamle, oplyser politiet. De vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i et forsøg på at få mændene varetægtsfængslet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med fundet. Det er meget tilfredsstillende, at vi ved ransagningerne dels finder hashen og dels finder så stort et kontant beløb. Det er penge, der driver salget af hash. Derfor gør det også ondt, når vi finder så meget som nu, siger Kim Kliver til TV2 ØST.

Flere anholdelser kan være på vej

Politiet har i tidligere narkosager oplyst, at prisen af et gram hash i gadesalg ligger et sted mellem 50 og 80 kroner - måske højere, alt efter type og kvalitet.

Går man ud fra en pris på 50 kroner pr. gram, så svarer tirsdagens fund til en værdi på gadeplan på 22 millioner kroner.

Det er dog ikke sikkert, at sagen stopper med det. De anholdte mænd er blevet afhørt natten igennem, og politiet udelukker ikke, at der kan være flere anholdelser på vej i sagen.

- Vi er nødt til at holde kortene i sagen tæt til kroppen, fordi vi fortsat efterforsker i sagen. Derfor kan jeg heller ikke sige, under hvilke omstændigheder vi har fundet hashen og pengene - ligesom vi ikke kan sige, om de seks personer i forvejen er kendt af politiet. Vi vil meget gerne arbejde videre med sagen, før vi går ud med det, siger Kim Kliver. 

Han oplyser, at politiet heller ikke ønsker at sige, om penge og hash er fundet sammen, eller om de hver for sig er fundet på de samme adresser.

quote Vi er nødt til at holde kortene i sagen tæt til kroppen, fordi vi fortsat efterforsker i sagen

Kim Kliver, linjechef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kim Kliver vurderer, at fundet hænger sammen med organiseret narkokriminalitet.

- Alene ud fra den store mængde beslaglagt hash er vi overbeviste om, at stoffet er tiltænkt et langt større geografisk område end Nakskov, siger han.

Politiet er sparsomme med informationer i sagen, da de vil begære, at grundlovsforhøret afholdes for lukkede føre - det vil sige uden adgang for offentligheden.

Grundlovsforhøret vil blive afholdt klokken 12.30.