To personer dømt for at dræbe Morten - en frikendt

Østre Landsret kendte torsdag to af tre personer skyldige i drabet på 27-årige Morten Bang på Lolland. Den tredje person blev frikendt for drabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hjalp ikke noget for to af gerningsmændene til drabet på 27-årige Morten Bang at føre deres sag i landsretten.

Torsdag kendte Østre Landsret Kenneth Lerche Naaby og Carsten Sehestedt Jensen ligesom byretten skyldige i drabet, og sidstnævnte fik oven i skærpet sin fængselsstraf fra 10 til 12 år. Det skriver Ritzau.

Drab var hævnaktion 

Morten Bang blev skudt 1. november 2011 på Bækvej i Vester Karleby på Vestlolland. Drabet, der var ment som en hævnaktion efter vold mod den 31-årige Jensen, blev begået af den nu 43-årige Naaby med et oversavet jagtgevær.

- Det var ikke på tale, at vi skulle slås. Jeg ville bare prøve at tale dem til fornuft, har Kenneth Lerche Naaby ifølge Ritzau forklaret i retten tidligere.

Skyldig men frikendt for drab

I august sidste år dømte retten i Nykøbing Falster tre personer for at stå bag, men landsretten valgte altså at frikende den ene - 23-årige Benny Sandborg Rongsted - for at have medvirket til selve drabet.

Helt uskyldig var han dog ikke, idet landsretten kendte ham skyldig for vold med døden til følge og for at køre rundt på offentlig vej med et skarpladt gevær. Han fik nedsat sin straf fra 8 til 5 år, mens de 2 andre begge skal 12 år i fængsel.

Nægtede at have affyret våben

I byretten nægtede Kenneth Lerche Naaby at have affyret våbnet, men krudtslam på hans hænder og fodaftryk på den dræbtes adresse talte imod hans forklaring.

Byretten fastslog, at Carsten Sehestedt Jensen var med på adressen, da Morten Bang mistede livet natten til den 1. november 2011. Det var ham, der havde været udsat for vold fra nogle andre beboere i huset, og som var baggrunden for, at de tre opsøgte adressen, og landsretten valgte altså at skærpe hans straf på den baggrund.

De tre dømte skal i øvrigt betale godtgørelse til Morten Bangs efterladte børn.

/Ritzau/