Påsatte brande plager Lolland

Så skete det igen. I nat var der igen påsatte brande i et lille område af Lolland. Der har været ni større brande den seneste måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I nat satte en eller flere pyromaner formentlig ild til 300 tons halm på en gård i Rødbyhavn.

- Dem, der gør det, ved sjældent, hvad konsekvenserne kan være. Det kan koste menneskeliv, siger Finn Antonisen. Han er brandchef på Lolland Kommune.

Ikke så langt derfra kigger Jørgen Jørgensen på sin udbrændte bil. Han er vred på gerningsmanden.

- Det er en led stodder, der har gjort det. Jeg har ingen uvenner i byen, siger bilejeren, der har mistet sin tre år gamle Mazda 626.

Og kun 15 kilometer fra de to brande står en tidligere kolonihaveformand ved resterne af et kolonihavehus.

- Det ser frygteligt ud med den bunke, siger Jens Vinter. En af medlemmerne i kolonihaven Sibirien i Maribo fik i nat brændt hele kolonihavehuset ned til grunden.

Nattens ildpåsættelser er ingen undtagelse på Sydlolland . 5. november bliver en knallert brændt af i Holeby. 7. november må elleve mennesker og to børn evakueres fra en opgang i Kongeleddet i Rødbyhavn. Samme sted må seksogtyve personer evakueres fra en brand 11. november. Og den 24. november bliver der sat ild på tre biler i Holeby og samtidig forsøg på ildspåsættelse på byens Dagli’Brugs. 5. december bliver en lastbil sat i brand i Sakskøbing.

- Der er ingen tvivl om, at der er en pyroman på spil, siger brandchef Finn Antonisen.

De mange brande har antændt en utryghed i området.

- Såfremt de begynder på brandstiftelse, så vil der være nogle andre huse, som de begynder at brænde af, siger Jens Vinter fra kolonihaven Sibirien.

Politiet sætter nu ekstra fokus på de mange påsatte brande i området.

- Der er ekstra fokus på brandene. Nærpolitiet arbejder hårdt på at få opklaret sagen, siger Henrik Karlsen, som er vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen som følge af nattens brænde.