Pårørende til patient: Min mand blev offer for sygehusfejl

Lisette Rasmussen fra Falster er ikke i tvivl om, at hendes mands sygdom er forværret efter operation på Nykøbing Falster sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I onsdags kom det frem at afdelingen for akut kirurgi på Nykøbing Falster Sygehus midlertidigt lukker, fordi der er en mistanke om, at lægerne ikke har vurderet rigtigt, når de har taget stilling til, om de selv skulle udføre en kompliceret operation eller sende dem videre til specialister på Køge Sygehus.

Lisette Ramussen fra Sønder Kirkeby er ikke i tvivl om, at hendes mand er en af de patienter, det er gået ud over.

Jeg synes, det er noget svineri, og jeg er rigtig vred. Jeg er vred på de læger, som spiller gud engang imellem, og tror de kan nogle ting, som de ikke kan, siger Lisette Rasmussen.

Hendes mand 43-årige Søren Rasmussen blev indlagt på Nykøbing Falster sygehus med mave-tarm problemer for fem uger siden. 

I dag - fire operationer senere og stadig indlagt - skal han vænne sig til parenteral ernæring gennem blodet, da hans tarme ikke fungerer. Et resultat, der ifølge Lisette Ramussen muligvis kunne være undgået, hvis hendes mand tidligere var blevet sendt til universitetshospitalet i Køge, der skal tage sig af komplicerede mave-tarm kirurgiske indgreb.

- På Køges sygehus har lægerne sagt, at det her skulle være stoppet lang tid siden, fortæller Lisette Rasmussen.

Lukker ned for akut kirurgi

Sagen kommer samtidig med, at Nykøbing Falster sygehus i onsdags meldte ud, at de midlertidigt har lukket deres afdeling for akut kirurgi.

Det sker, fordi sygehusledelsen har mistanke om, at en række mave-tarm patienter tidligere i deres forløb skulle være henvist til specialister på sygehuset i Køge.

I 2011 blev Søren rasmussen opereret for tarmslyng på Nykøbing Falster sygehus.

I 5 år har han løbende været inde og ude af sygehuset på grund af store smerter og blev for 5 uger siden igen indlagt.

På tre uger gennemgik han tre operationer, fik indlagt dobbelt stomi og endte med en tyndtarm på blot 70 cm, inden Nykøbing Falster sygehus sendte ham videre til specialisterne i Køge.

Henviser til Køge Sygehus

Ledelsen på Nykøbing Falster Sygehus vil ikke kommentere på den konkrete sag.

 - Hvis en patient får akut tarmslyng bliver vi nødt til at operere akut, inden vi sender patienten videre, så det kommer helt an på den konkrete situation. Men med de efterfølgende operationer, vil det være naturligt, at vi henviser dem til Køge, siger Lisbeth Lumbye Rasmussen, vicedirektør på Nykøbing Falster sygehus.

I Sønder Kirkeby venter der et noget anderledes liv for familien fremadrettet.

- Den mand jeg sendte på sygehuset er ikke den mand jeg får hjem. Hans liv er blevet meget værre og jeg ved at det bliver en rigtig hård tid for os, når han kommer hjem, slutter Lisette Rasmussen, der nu vil klage over forløbet til Styrelsen for Patientsikkerhed.


Nyhedsoverblik