En rød papæske med en stor gul sol lige i midten.
De fleste kender nok Ota Solgryn som en fast bestanddel af morgenbordet, og efter 30 års fravær er produktionen flyttet tilbage til der, hvor det hele begyndte for mere end 100 år siden: i Nakskov.
Derfor spytter pakkemaskinen hos virksomheden Crispy Food i denne tid nu den ene pakke ud efter den anden.
- Det er vores nye hjertebarn, som endelig er kommet hjem til Nakskov igen, siger fabrikschef Mark Hansen.
Produktionen af havregryn i Nakskov begyndte i 1889.
I 1930 blev brandet Ota Solgryn solgt til det amerikanske firma Quaker og siden overtaget af fødevaregiganten Pepsico, som i 1990 rykkede produktionen til Skotland. I 2019 vendte produktionen af Ota Solgryn imidlertid tilbage på dansk grund.
Og det har bestemt ikke været en nem sag at ramme den traditionelle smag af havregyn
- Jeg kan slet ikke sige, hvor mange havregryn vi har smagt. Vi har testet rigtig mange havregryn det seneste år, og nu synes vi, vi har fundet den gryn, som passer, siger Jette Kragh Ramgaard, der er salgs- og marketingschef i Crispy Food.
Overkudspakker går til godt formål
Den store opgave med at finde den rette smag har samtidig betydet, at virksomheden har fået et stort overskud af pakker, som ikke kan blive solgt i butikkerne, men heller ikke skal smides ud.
De skal i stedet gå til et godt formål, er det blevet besluttet.
Der er tale om 15.000 pakker, som virksomheden har doneret til organisationen Fødevarebanken, der bekæmper madspil. Nogle af dem, der nyder godt af Fødevarebankens besøg, er børnene på Byskolen i Nakskov.
- Vi bruger dem på morgenbordet til enten havregryn eller havregrød, og så bruger vi dem hver torsdag, når vi bager boller, siger pædagog Linda Schwartz, der værdsætter, at de kan få overskudspakker af Ota Solgryn.
Artiklen fortsætter under billedet.
Hvis alt går efter planen, så havner de nye danskproducerede Ota Solgryn på hylderne i supermarkederne i løbet af de kommende par uger. Det sker endda med et nyt design til pakken, afslører Jette Kragh Ramgaard.