¨

Oliealarm i Nakskov

Foto: TV ØST

Omkring 1000 liter olie ligger på vandet ved havnen i Nakskov. Trods undersøgelser er det stadig ikke lykkedes at opklare, hvor udslippet stammer fra.

Det er en tynd film af olie, der ligger ud over vandet i Nakskov

Første gang forureningen blev spottet var i søndags og siden ser det ud til at mængden kun er blevet større. Op til tusind liter diesel- eller fyringsolie, regner man nu med ligger i havneområdet.

- Vi har fundet olien inde fra slusen og ud til, hvor der ligger en lystbådehavn. Der ligger nogle plamager, lige før vandet når ud til fjorden, fortæller Hans Egon Bendorff fra Lolland Brandvæsen, som er en del af beredsskabet.

Det ser ud til at blandt andet strømretningen er kommet dyrelivet til gode. Dagens undersøgelser fastslog nemlig, at olien ikke er nået til naturområderne lige i nærheden. Men hvor olien stammer fra, er ikke blevet opklaret

- Det kan være et skib, men det ved vi ikke. Det kan også komme inde fra land, hvis nogen har en olietank, der er utæt, som løber videre via afvandingskanalerne og ud i havnen, vurderer Hans Egon Bendorff fra Lolland Brandvæsen.
Arbejdet fortsætter i de næste dage med at finde frem til kilden, så olien ikke igen spreder sig.

01:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App