Ø-læge går på pension - par skal overtage ”verdens bedste lægejob”

Region Sjælland har fundet ikke bare én, men to nye læger til Fejø. Ansættelsen af et ungt lægepar giver håb for regionens lægedækning i fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Fejø i Smålandsfarvandet nord for Lolland finder man verdens bedste lægejob.

Sådan beskrives jobbet i hvert fald af øens nuværende læge, Jan Kofod Larsen.

- Man kender patienterne og har god tid til dem, og det er jo det vigtigste. Og så er det et gudesmukt sted, så der er meget, der taler for det her job. Jeg har levet godt med at have vagt 24 timer i døgnet som i det gamle familielægesystem, siger Jan Kofod Larsen.

quote Man kender patienterne og har god tid til dem, og det er jo det vigtigste.

Jan Kofod Larsen, Praktiserende læge på Fejø

Ved udgangen af september stopper den 73-årige ø-læge, der går på pension efter 18 år som praktiserende læge for øens cirka 500 indbyggere.

Utraditionel rekruttering

For at finde den bedst egnede aftager har Region Sjælland både taget traditionelle og utraditionelle metoder i brug.

Udover et almindeligt jobopslag har Region Sjælland produceret en rekrutteringsvideo i samarbejde med Fejøforeningen for at skabe ekstra interesse for ”verdens bedste lægejob”, og det tyder på, det har virket. Øen kan nu se frem til ikke bare én, men to ø-læger i form af et ungt lægepar.

Fejø

Cirka 500 indbyggere

17 forskellige nationaliteter

To byer: Vesterby og Østerby

Der er tale om Christian Lund Hansen og Katrine Rose Larsen på henholdsvis 40 og 44 år, som udover at skulle dele jobbet som ø-læge også kommer til at bidrage til lægedækningen på Lolland med tilknytning til Nærklinikken i Nakskov.

- Det er en fantastisk nyhed at kunne fortælle borgerne på Fejø, at vi nu kan byde to unge og yderst kompetente læger velkommen til øen og Lolland. Vi ser lige nu positive tegn for lægedækningen på Lolland og øerne, som ellers i mange år har været det område af Region Sjælland, der har været sværest at rekruttere læger til, siger Heino Knudsen, der er regionsrådsformand i Region Sjælland

Lover godt for fremtiden

Ansættelsen af det unge lægepar vækker stor optimisme for lægerekruttering i fremtiden hos Heino Knudsen.

- Jeg håber, at unge lægers beslutninger som denne og vores arbejde med at gøre det attraktivt at slå sig ned eller fortsætte som praktiserende læge bliver ved med at sprede sig som ringe i vandet. Samarbejdet med Lolland Kommune og PLO om at skaffe læger er tæt og stærkt. Vi begynder nu at kunne se lyset for enden af tunnelen i forhold til de senere års udfordringer med lægedækningen på Lolland og øerne, siger Heino Knudsen.

Fejø
Læs også
Region Sjælland forsøger med salgsvideo at lokke ny læge til ø
Fejø
Læs også
Region Sjælland forsøger med salgsvideo at lokke ny læge til ø

Der var en række kandidater i spil til stillingen som ø-læge på Fejø, men det var lægeparret, der i øjeblikket arbejder på en ø i Norge, der løb med jobbet.

De tiltræder 1. januar 2021, og i den mellemlæggende periode fra 1. oktober til årsskiftet, hvor den nuværende læge er fratrådt, vil Region Sjælland sikre, at der er lægedækning på øen.


Nyhedsoverblik